Automatisera ert arbetsflöde med smarta integrationer | Easy Teams

  Automatisera ert arbetsflöde med smarta integrationer

  Hej, mitt namn är Filip. Jag är en lat person, jag är bekväm och gör gärna inte saker i onödan.

  Lite som Bill Gates säger

  I always choose a lazy person to do a hard job, because a lazy person will find an easy way to do it

  Nu kanske du börjar fundera. Hade jag Bill Gates som mentor? Det svaret får du längre ner. Tillbaka till ämnet. Lata människor är smarta människor!

  Varför? För att vi älskar smarta integrationer som automatiserar våra arbetsflöden.

  Jag är så pass lat att jag tagit fram en handbok i ämnet. Jag kallar den: Filips guide till ett automatiserat arbetsflöde (en fyrstegsraket) ™

   

  via GIPHY

  Filips guide till ett automatiserat arbetsflöde

  Tanken är att jobba så lite som möjligt utan att tumma på resultatet. Föreställ dig ett självspelande piano så förstår du nog poängen.

  • Målbild
   Börja med målbilden i din utopiska automatiserade och integrerade värld. Hur ser den ut? Vad är dess syfte och hur serverar den dig och din inre lathet.

   Det skulle exempelvis kunna vara att ”Våra system och program ska (i största möjliga mån) kommunicera med varandra för att förenkla vårt arbetsflöde”

  • Nuläge

   Inventera lagret för att ta reda på i vilka program ni dagligen jobbar i. Några av de allra vanligaste brukar vara:

   – Telefonväxel

   – Chatt- och videoapp

   Office-paket

   – CRM så som Upsales och Hubspot

   – Kanban, exempelvis Trello

   – Support-program

   – Ekonomi-system

   Undersökningsverktyg

  • Gameplan

   Nu när du slutfört inventeringen är det dags för att sätta igång hjärnverksamheten på riktigt. Tiden är inne för att omfamna din inre Macgyver.

   Se över möjligheten att knyta samman programmen i en hub eller, om jag får, i en så kallad digital arbetsplats.

   Gör det enkelt för dig själv, vilket program eller vilka är de som används mest frekvent? Vanligast i vår värld är chatt, video och telefoni så jag rekommenderar att börja där.

   Tanken med detta är att med så få knapptryck som möjligt ge dig tillgång till så mycket information det bara går. Så vilka program kan prata med varandra? Vart har du mest att vinna på att era appar hämtar och lämnar information?

   Spontant kanske det vore trevligt om ert CRM-system pratade med er telefoni så att ni direkt vet vem som ringer (förutsatt att personen finns inlagd i ert CRM) eller så kanske du skulle må bra av att era projekt-kanaler levde i symbios med ert kanban.

   För tänk dig vad smidigt om Trello berättar för er chatt att ”Nej nu jäklar har det hänt grejer här, Anna har flyttat kortet”

  • Gör ett bra val

   Hitta din väg att vandra. Alltså – välj en leverantör – som kan uppfylla dina drömmar. Så att du och dina medarbetare kan njuta av ett automatiserat flöde fyllt av smarta integrationer.

   Kom ihåg att testa, känn och kläm innan ni väljer att fullt ut satsa på ett system.

   Voilà: Fyrstegsraketen.

  Hade jag Bill Gates som mentor?

  Kan grisar flyga? Mig veterligen; nej. Precis så lyder svaret gällande Bill Gates.

  Men är det något han lärt mig av honom är det just att omfamna min lathet. Att tänka smart istället för svårt.

  Lite som vi på Easy Telefoni brukar säga.

  Keep it simple – Make it Easy

  För är det något jag blev varse om när jag började på Easy Telefoni för fem år sedan är det just det. Att vi tror på ett smart arbetsflöde.

  Jag nyttjar dagligen flera integrationer och vi som företag har en handfull appar som ständigt ger oss information och förenklar vår vardag samt vår projekthantering direkt i Easy Teams.

  Easy Teams är navet, vårt hjärta där allt passerar. Det är inte bara vår telefoni-plattform, eller vårt chattprogram. Det är inte heller enbart vår video- eller vår undersökningstjänst. Det är det mesta (och lite därtill)

  Några smarta integrationer i Easy Teams

  Vår tanke med Easy Teams är att förenkla sättet företag kommunicerar. Vår grundidé är att samla så mycket vi kan under samma tak. Därför har vi skapat en app med bland annat dessa funktioner

  Utöver det har vi även gjort det möjligt att integrera egentligen vad som helst för att skapa ett automatiserat arbetsflöde. Vi har redan nu integrerat bland annat:

  • Office 365
   Med Office 365 integrerat kan du sköta hela din e-post direkt från Easy Teams. Det möjliggör för dig att dela mejl i chattar och kanaler för att enklare kommunicera med dina kollegor och externa leverantörer
  • Hubspot
   När du använder vår smarta Hubspot-integration kommer du ställa dig frågan ”Varför har jag inte gjort det här tidigare?”. Det gäller nog alla CRM egentligen. För här presenteras inringaren, öppna ärenden, senaste samtalen och mycket mer.
  • Slack
   Genom att integrera Slack skapar vi möjligheten att chatta & dela filer mellan Easy Teams och Slack. Det förenklar projekt med externa parter som redan idag jobbar i programmet. Glöm långa e-post-trådar och dålig kommunikation!
  • Merinfo
   Även om numret inte finns inlagt i ett CRM finns det säkert på merinfo.se. Därför har vi integrerat deras databas så att du får reda på vem som ringer.
  • Trello
   När du använder vår integration med Trello får ni meddelanden i valda kanaler om förändringar i Trello. På så sätt ser ni direkt om ett kort har blivit skapat, ändrat eller flyttat.Allt för att förenkla era projektarbeten
  • Spotify
   Jobbar du med musik är den är funktionen toppenbra – jobbar du inte med musik är den i stället väldigt trevlig. Men oavsett vad du jobbar man kan du enkelt dela dina favoritlåtar i chattar och kanaler direkt i Easy Teams!

  Är du som jag? En lat rackare som älskar smarta lösningar. Kontakta oss för att veta mer eller prova kostnadsfritt i 30 dagar.

  Prova Easy Teams UCaaS kostnadsfritt

  Vill du veta mer om vår smarta telefonväxel?

  Lämna din e-post nedan så kontaktar vi dig inom en arbetsdag.


   Skriven av

   Filip Flink

   Självutnämnd digitalvetare som ser trender innan trenden själv ser det. Har även en förmåga att överdriva saker. Fast bara ibland.