Stärkt ert samarbete med Easy Teams | Easy Teams

  Stärkt ert samarbete med Easy Teams

  Du samarbetar troligtvis dagligen. Det kan vara i ditt team, över avdelningar och med konsulter.

  Ett bra samarbete är nyckeln till framgång. Men det är inte alltid så enkelt och kanske ännu klurigare på distans med ett hybridteam?

  Vad krävs då? Jo, rätt förutsättningar, verktyg och arbetssätt.

  Det leder mig osökt in på dagens topic: Hur du kan stärka dina samarbeten med hjälp av Easy Teams.

  Vi börjar som ofta med att definiera det. Enligt SAOL ser det ut så här

  sam|­arbeta verb ~de ~t. Arbeta till­sammans för gemensamt syfte

   

  via GIPHY

  Hur samarbetar man – på ett bra sätt?

  För att du och din grupp ska nå framgång och allt vad det innebär behöver ni lära er fungera tillsammans. Ni behöver bli en elitstyrka som har ett tydligt ”objective”

  Okey *roger that*

  Hur gör du då?

  Vi tar det mest grundläggande först. Det är oerhört viktigt att ni litar på varandra och att folk håller sina deadlines – oavsett vart ni jobbar.

  Om du sett Agents of S.H.I.E.L.D känner du säkert igen citatet

  A team that trusts is a team that triumphs

  Det finns såklart en uppsjö av smarta tips som kommer stärka er grupp, jag har sammanställt några av mina favoriter:

  • Förstå syftet och vikten av att samarbeta
   Till att börja med är det viktigt att hela gänget förstår att de spelar en viktig roll för att ni ska lyckas tillsammans. Oavsett om det är utvecklare, marknad eller produktägare behöver alla förstå varför ni jobbar ihop och vilka positiva effekter det kommer medföra.

  • Definiera målen
   Allt du och ditt team gör ska vara mätbart. Inför varje projekt, kvartal eller sprint ska ni definiera era mål.

   När du gör det tydliggörs poängen med samarbetet och det blir enkelt att styra alla mot samma positiva utgång.

  • Definiera teamets roller
   Alla i teamet bidrar med sina styrkor, ett bra samarbete framhäver dessa unika styrkor och kombinerar dem med varandra. Det fungerar bäst när du har definierat exakt vad folk gör.

   Säg att ni startar ett nytt projekt, då ska ledaren förklara varför dessa personer är med i det, vad deras styrkor är och vad de bidrar med. Allt för att tydliggöra ansvarsområden.

  • Var transparenta och adressera eventuella konflikter
   Med flera olika personligheter i ditt team kommer ni någon gång stöta på en konflikt. Då är det viktigt att adressera dem omgående.

   Därför är det viktigt att skapa en transparent kultur där feedback hör till vardagen och en där ledaren snappar upp när något eller några närmar sig en konflikt.

  • Håll informationen samlad på rätt plats
   Den digitala världen skapar fler och fler informationssilos. Dvs ställen där information fastnar, det kan vara en direktchatt eller i ett telefonsamtal.

   När ni är en grupp som jobbar tillsammans är det viktigt att tillgängliggöra alla meddelanden och dokumentation på en och samma plats.

  • Automatisera saker som automatiseras kan
   Låt inte manuella processer sinka dig, allt som kan skötas ”automagiskt” bör skötas ”automagiskt” ser till att ha fantastiska arbetsflöden som stöttar dig och din grupps dagliga arbete så att ni kan fokusera på annat.

  • Mät era resultat
   Era mätbara mål måste såklart följas upp. Men det är inte bara det ni ska hålla koll på, efter stora projekt eller leveranser är det viktigt att utvärdera. Få alla deltagare att fylla i en enkät och samla in vad som var bra och mindre bra. På så sätt jobbar ni hela tiden framåt mot att samarbeta bättre.

  Så här kan Easy Teams till ert samarbete till nästa nivå

  Som av en händelse har jag svaret på dina böner. En app som kan hjälpa dig och ditt team!

  Samarbetsverktyg eller telefonväxel? Easy Teams är både och.

  Jo man tackar. Det lät inte illa. Låt mig berätta mer om Easy Teams och hur de kan hjälpa er att samarbeta bättre i effektivare flöden.

  Easy Teams är framtaget för att stärka den interna och externa kommunikationen och alla vet att bättre kommunikation = bättre samarbeten.

  Vad kan Easy Teams göra för dig och ditt team frågar du? Tillåt mig.

  • Eliminera informations-silos
   Med rätt rutiner för kommunikation har ni alla förutsättningar att eliminera informationssilos.

   Genom att skapa team med chattkanaler för respektive avdelning och projekt blir all information, meddelanden och filer tillgängliga för alla.

   Även om det finns en direktchatt ska ni undvika att använda den när ni diskuterar saker som kan vara av intresse för andra, de meddelandena bör hållas i rätt kanal för att minska risken för att någon missar viktig information.

  • Sätta nyanser på era möten
   Konflikter kan vara svåra att undvika, men med videomöten ökar ni chanserna att slippa dem. I ett videomöte blir det enklare att snappa upp nyanser och ansiktsuttryck.

   Så har för vana att alltid ha era möten i Easy Teams över video. Det är enkelt och du skapar en videokonferens med ett knapptryck. Du kan också växla över från ett vanligt samtal till video!

  • Automatisera era flöden
   Din arbetstid är begränsad, därför är det viktigt att inte lägga tid på onödiga saker. Typ sådana saker som kan skötas av någon annan, i detta fall en smart integration.

   Med Easy Teams kan ni integrera många av era favoritappar för att samla all information på en och samma plats. Våra kunder använder idag Trello, Hubspot, Slack och Office 365 tillsammans med Easy Teams.

  • Inkludera alla
   Vad vore ett samarbetsverktyg om det bara var för er? Självklart ska leverantörer, externa konsulter och andra personer ni jobbar med vara en del av era chattkanaler och team.

   I Easy Teams kan du enkelt bjuda in kostnadsfria gäster så att de, precis som ni, får tillgång till all information, dokument och filer på en samlad plats. När ni bjuder in gäster är milslånga mejltrådar ett minne blott.

  • Hjälpa er mäta och utvärdera
   Som jag konstaterade ovan är det av intresse att kunna följa upp det ni gör. Oavsett om det är en internundersökning eller NPS-mätning som är på tapeten kan ni sköta allt i Easy Teams.

   Vår inbyggda funktion Easy Survey möjliggör alla typer av undersökningar så att du kan ta tempen på hur mår.

  • Kommunicera enklare
   Sist men inte minst, allt sker ju inte text. Utan att prata med varandra kan ju vara en bra idé.I Easy Teams har ni inte bara direkt- och konferenssamtal. Ni har även en kraftfull företagsväxel som fyller alla era behov. Med den kan ni enkelt sätta upp en IVR, svarsgrupper och mycket mer, direkt i mobilen eller datorn.

  Vill du prova vårt samarbetsverktyg kostnadsfritt?

  Vill du veta mer om vår smarta telefonväxel?

  Lämna din e-post nedan så kontaktar vi dig inom en arbetsdag.


   Skriven av

   Filip Flink

   Självutnämnd digitalvetare som ser trender innan trenden själv ser det. Har även en förmåga att överdriva saker. Fast bara ibland.